Krećemo u jaslice

 

U prostoru koji je s pažnjom opremljen i prilagođen najmlađem uzrastu, djeca istražuju, uče, rastu i razvijaju se na svim razvojnim područjima vođeni našim odgojiteljima i članovima stručnog tima.


Tijekom boravka u jaslicama naglasak je na razvoju životno-praktičnih vještina , samostalnost u jelu, oblačenju i vlastitoj higijeni te na razvoju govora. 

Kako polazak u jaslice nije samo promjena koju djeca prolaze u socijalnom smislu već i u onom zdravstvenom, vrlo je čest slučaj da mlađa djeca pobolijevaju učestalije. Kako bi boravak djece  učinili što sigurnijim, a pobole učinili što rjeđim,  vrtić je uveo slijed postupaka i propisanih protokola koji se tiče zdravstvene zaštite, prevencije, pravilne prehrane i održavanja prostora.

Preduvjet za dobru adaptaciju na početku, ali i kasniji pravilan rast i razvoj djeteta, je dobra suradnja vrtića i roditelja na što Dječji vrtić Čigra stavlja naglasak.

Ovdje možete pročitati više o adaptaciji.

Nakon prvog inicijalnog razgovora sa psihologinjom i pedagoginjom i roditeljskog sastanka prije polaska u jaslice, odgojitelji svakodnevno komuniciraju s roditeljima djetetov napredak i eventualnu problematiku. Vrijeme provedeno u skupini odgojitelji dokumentiraju foto i video materijalima koje roditelji dobivaju putem digitalnih kanala vrtića.

Koristimo samo nužne kolačiće/cookies kako bi osigurali osnovne funkcionalnosti web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu!

Slažem se