Prehrana

U Vrtiću se prehrana planira prema Prehrambenim standardima za planiranje prehrane djece u dječjem vrtiću i preporukama struke. Jelovnici su sezonski i izmjenjuju se kroz 5 tjedana te su oglašeni na oglasnim pločama i web stranici.

Obroci su raspoređeni kroz dan na:

  • 8-9h doručak
  • 10h voćna užina
  • 11:30-12:30h ručak
  • 15-16h užina

 

Voće i voda ponuđeni su tijekom cijelog dana. Ručak se 4 puta godišnje kontrolira kalorijski i mikrobiološki.

U Vrtić je dozvoljeno donositi isključivo hranu koja je tvornički zatvorena i posjeduje istaknutu deklaraciju o proizvođaču, sastavu i roku trajanja.

Kako bismo prilagodili jelovnik za djecu koja imaju posebne prehrambene potrebe, potrebno je priložiti liječničku potvrdu (zdravstveni razlozi). Ako je posebna prehrana uvjetovana religijskim uvjerenjima, dovoljno je navesti na zahtjevu i inicijalnom upitniku izjavu roditelja (vjerska uvjerenja).


Jelovnik

22. - 26.7.2024.
Doručak
Užina
Ručak
Užina
P
Acidofil, rižini krekeri / dvopek
Voćna užina
Bistra juha s mrkvicom i rezancima, džuveč sa svinjetinom, salata
Polubijeli kruh, butterino, marmelada
U
Tost s maslacem, pureća šunka
Voćna užina
Kelj varivo s puretinom, polubijeli kruh
Biskvit / sezonsko voće
S
Rižine pahuljice s mlijekom, banana
Voćna užina
Juha od rajčice, tjestenina u bolonjez umaku, svježa salata
"Fini zeleni namaz pun vitamina" s krekerima / crnim kruhom i svježim povrćem (mrkva, krastavac) by Ana Grgić Tomić, chefica Hotela Esplanade
Č
Grčki jogurt / mlijeko, kukuruzne pahuljice
Voćna užina
Varivo od graška i mrkvice s noklicama i puretinom, kukuruzni kruh
Kolač s voćem, limunada
P
"Švedski stol" doručak - tost / dvopek / namaz po izboru, jogurt / mlijeko, žitarice
Voćna užina
Krem juha od cvjetače, oslić a la bakalar, salata
Voćni tanjur / petite keksi
Voda i voće ponuđeni su tijekom cijelog dana.
Ponedjeljak
Doručak:
Acidofil, rižini krekeri / dvopek
Užina:
Voćna užina
Ručak:
Bistra juha s mrkvicom i rezancima, džuveč sa svinjetinom, salata
Užina:
Polubijeli kruh, butterino, marmelada
Utorak
Doručak:
Tost s maslacem, pureća šunka
Užina:
Voćna užina
Ručak:
Kelj varivo s puretinom, polubijeli kruh
Užina:
Biskvit / sezonsko voće
Srijeda
Doručak:
Rižine pahuljice s mlijekom, banana
Užina:
Voćna užina
Ručak:
Juha od rajčice, tjestenina u bolonjez umaku, svježa salata
Užina:
"Fini zeleni namaz pun vitamina" s krekerima / crnim kruhom i svježim povrćem (mrkva, krastavac) by Ana Grgić Tomić, chefica Hotela Esplanade
Četvrtak
Doručak:
Grčki jogurt / mlijeko, kukuruzne pahuljice
Užina:
Voćna užina
Ručak:
Varivo od graška i mrkvice s noklicama i puretinom, kukuruzni kruh
Užina:
Kolač s voćem, limunada
Petak
Doručak:
"Švedski stol" doručak - tost / dvopek / namaz po izboru, jogurt / mlijeko, žitarice
Užina:
Voćna užina
Ručak:
Krem juha od cvjetače, oslić a la bakalar, salata
Užina:
Voćni tanjur / petite keksi
Voda i voće ponuđeni su tijekom cijelog dana.

Koristimo samo nužne kolačiće/cookies kako bi osigurali osnovne funkcionalnosti web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu!

Slažem se