Krećemo u vrtić

 

Polazak u vrtićku skupinu podrazumijeva kriterij dobi (navršene 3 godine), određenu razinu samostalnosti u području brige o sebi, razvijen govor i razvijene motoričke vještine.

Djecu u vrtićkom programu očekuje niz novih područja koja trebaju savladati. 

Vrtićkim kurikulumom utvrđen je okvirni plan i program rada za programe koje vrtić  provodi.

Sadržaj programa predškole provodi se u sklopu redovitog programa za polaznike našeg vrtića.

U sklopu redovitog desetosatnog  programa provode se različiti programi s ciljem obogaćivanja redovitog odgojno-obrazovnog programa ovisno o lokaciji i interesu (sportski program, učenje stranog jezika, likovni i glazbeni program..)

U sklopu redovnog programa uvodimo digitalne alate u vrtićkim skupinama u cilju upoznavanja s mogućnostima moderne tehnologije, stvaranja novih sadržaja te izražavanja. Prikladno korištenje IT pruža dodatnu mogućnost da djeca razviju vještine kao što su: fina motorika, jezik i pismenost, matematičke vještine i kognitivne sposobnosti.

Pravilnim korištenjem digitalnih alata djeci je uz razvoj osnovnih vještina omogućeno da stvaraju i budu kreativna, uče i proširuju znanja, istražuju, pronalaze informacije, rješavaju probleme i kritički razmišljaju, govore, surađuju i raspravljaju, otkrivaju mogućnosti i rizike digitalne tehnologije.

Kroz individualni pristup svakom djetetu odgojitelji otkrivaju njihove interese i talente ili pak područja za koja je potreban dodatan rad. 

Koristimo samo nužne kolačiće/cookies kako bi osigurali osnovne funkcionalnosti web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu!

Slažem se