O nama

Dječji vrtić Čigra dugogodišnji je simbol kvalitete u predškolskoj ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju. Sigurnost i kvaliteta naša su premisa. Oblikujemo situacije i uvjete koje proces učenja osnažuju i potiču, permanentno se obrazujemo, promatramo i uvodimo inovacije u program i metode rada. Svjesni činjenice da odgajamo djecu za svijet budućnosti kojeg ne poznajemo, želimo da ih želja za učenjem prati cijeli život.

Roditelji su ravnopravni sudionici u odgojno obrazovnom procesu i glavni partneri u unapređivanju kvalitete našeg vrtića. Gradimo demokratske i kvalitetne odnose utemeljene na prihvaćanju i razumijevanju svih sudionika u odgojno obrazovnom procesu.

Samovrednovanje je za nas profesionalni izazov i zadovoljstvo, prilika za osobni rast, učenje i razvoj našeg vrtića.

Dječji vrtić Čigra je način života, življenja u zajedništvu, društveno odgovoran vrtić s naglašenim obiteljskim odgojnim vrijednostima te višegodišnjom tradicijom koji budućnost svih nas živi i stvara danas.

Namjera nam je stvarati i provoditi programe prilagođene djeci, poštujući suvremena pedagoška znanja i smjernice te uvažavajući roditelje kao ravnopravne partnere u tom procesu.

Želimo da Dječji vrtić Čigra bude centar izvrsnosti i inovativnosti u području ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. U skladu s tim, Uprava je donijela i Politiku kvalitete koja će biti smjernica za daljnji rad i kontinuiran napredak. 

Misija

Naša je MISIJA djeci pružati visokokvalitetno obrazovanje i skrb u sigurnom, poticajnom i inkluzivnom okruženju koje je temelj za cjeloživotno učenje.

Znamo da je svako dijete jedinstveno te da su pozitivna iskustva iz ranog djetinjstva od iznimne važnosti za cjelokupni razvoj djeteta te njegov kasniji život. Naš program ima za cilj promicati i održavati sigurno i poticajno okruženje koje će djeci omogućavati da se razvijaju na za njih najbolji način. Digitalne su nam tehnologije dostupni i poželjni alati pomoću kojih djeca stječu vještine i znanja za budućnost.

Vizija

Naša VIZIJA je doprinijeti razvoju društva u kojem se sva djeca osjećaju voljeno, poštovano i ohrabreno da se razvijaju u svom punom potencijalu kao inovativni, kreativni i odgovorni građani svijeta.

U svakom djetetu prepoznajemo potencijale dragocjene za njegovu budućnost i cijelo društvo. Naša je obveza sustavno poticati te potencijale, ali i biti posvećeni u pronalaženju novih načina odgoja i obrazovanja kako bi se potencijali djeteta o kojem danas skrbimo, s vremenom pretvorili u izvrsnost koja doprinosi boljitku zajednice i čovječanstva.

Vrijednosti

Sigurnost - stvaramo sigurno okruženje za razvoj djeteta

Uključenost - sva su djeca dobrodošla

Poticajno okruženje - s velikom pozornošću oblikujemo prostor za učenje koji djecu potiče da svoje potencijale razvijaju kako intuitivno, tako i sustavno pod vodstvom stručnjaka, izvanrednih odgojitelja, pedagoga i psihologa

Poželjan poslodavac - djelatnike potičemo na cjeloživotno obrazovanje, razvoj talenata, uspjeh i predanost pozivu

Odgovornost - odgovorno djelujemo prema korisnicima, poslovnim suradnicima, zajednici i prirodnim resursima

Otvorenost - otvoreni smo za nove ideje i stjecanje novih spoznaja. Kontinuirano osluškujemo stručnjake, potrebe djece i roditelja te stvaramo odgojno-obrazovni program po mjeri sutrašnjice.

Inovacija - primjenjujemo novosti u programu, komunikaciji i tehnologijama. Naše inovacije nastaju kao kokreacija naših stručnjaka i drugih dionika među kojima su najvažniji roditelji i djeca.

Lenta vremena

2000.

San vlasnice postaje stvarnost. Otvorena je igraonica Čigra u Crnčićevoj 17.

2002.
Postajemo ustanova, jedan od prvih privatnih vrtića u Zagrebu.
2003.
Započinjemo s radom na dvije nove lokacije (Ravnice i Siget) i među najvećim smo privatnim vrtićima u Gradu.
2005.
Potpisujemo suradnju s Hypo Grupom i postajemo korporativni vrtić.
2009.
Ukusne obroke počinjemo pripremati u vlastitoj kuhinji.
2011.
Kvalitetom usluge zaslužili smo certifikat ISO 9001.
2012.
Čigra raste i dalje i otvara korporativni vrtić u suradnji s PBZ Grupom.
2013.
Dječji vrtić Čigra postaje javna ustanova.
2014.
Naučili smo novi jezik. Naš vrtić koristi BABY SIGNS* program.
2015.
Pokrenuta akcija Čitajmo zajedno u sklopu koje se postavljaju police Pričalice s knjigama u čekaonice pedijatrijskih ordinacija.
2016.
Vrtić donosi Strategiju digitalizacije Kurikuluma.
2017.
Uvodimo eksperimentalne informatičke sadržaje te primjenom modernih i inovativnih tehnologija u igri i učenju razvijamo kod djece digitalne vještine te ih učimo pravilnom korištenju i upravljanju tehnologijom.
2019.

Odobren projekt i sredstva u okviru poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz ESF, trajanje projekta 30 mjeseci.

Odobren projekt i sredstva u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2019. program Erasmus+, Ključnu aktivnost 1 u području općeg obrazovanja.

Otvaramo novu lokaciju Vrtni put 1, u suradnji s A1 d.o.o. Hrvatska

2020.

Pokrenuta Čigrina virtualna igraonica, kojom smo omogućili praćenje vrtićkog odgojno-obrazovnog programa za vrtićance starije od 3 godine na platformi Padlet.

2022.

Postali smo dio Grupacije Klett!

Čigra u brojkama

2002
Godina osnivanja
1300
Polaznika do danas
3
Broj lokacija
200
Kapacitet djece
12
Broj skupina
40
Zaposlenih

Koristimo samo nužne kolačiće/cookies kako bi osigurali osnovne funkcionalnosti web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, prihvaćate njihovu upotrebu!

Slažem se